Množia sa mi tu dotazy, či sa nedá urobiť tak, aby najnovšie príspevky boli navrchu. Jednoduchá odpoveď je nie. Aby som to nemusel každému osobitne vysvetľovať, v tomto príspevku sa to pokúsim vysvetliť.
Toto fórum som nevyrábal celé ja, použil som open source systém (balík), ktorý sa volá Flarum. Ten sa nainštaluje na server, prepojí s databázou a doladí vizuálne. Takže je to podobný systém ako napr. wordpress - teda funkcionalitu ja neviem veľmi ovplyvniť. Na to slúžia tzv. pluginy, alebo rozšírenia (podobne ako vo wordpresse), ktoré dodávajú alebo upravujú danú funkcionalitu. Bohužiaľ žiadny plugin na sorting (triedenie) postov (odpovedí na tému) proste neexistuje. Nie preto, žeby sa nedal vytvoriť, ale preto, že by to bolo veľmi náročné a chcelo by to prekopať celkovú logiku Flarum. Zmeniť samotné poradie príspevkov by nemal byť problém, ale zároveň by sa muselo aj:
- zmeniť funkcionalita stránkovania, teda správanie prepínača "nasledujúca/predchádzajúca" stránka
- pole na zadávanie odpovede by sa muselo presunúť navrch namiesto terajšieho umiestnenia dole, teda za posledným (najnovším) postom.
- musela by sa vlastne zmeniť celá logika správania post streamu, teda toho, ako funguju príspevky.
- no a navyše by to mohlo spôsobovať konflikty s inými pluginmi (rozšíreniami)
Riešilo sa to už aj na oficiálnom Flarum fóre: https://discuss.flarum.org/d/22454-changing-post-order
Takisto som sa o tom radil aj s umelou inteligenciou a došli sme k rovnakému záveru.
RIEŠENIE:
Ostáva teda len si na súčasnú logiku tohto fóra zvyknúť. Na úvodnej stránke stále vidíte, v ktorej téme je najnovší príspevok, stačí na ňu kliknúť:

No a potom kliknúť na "Súčastnosť" a to vás hodí na posledný (najnovší) príspevok: